Lindalin kenttien 10-vuotisjuhla

Tennis myötätuulessa Kirkkonummella

Tämä tuli selväksi, kun vietettiin perinteikkään Kirkkonummen Tennis ry:n peruskorjattujen Lindalin kenttien rentoa 10-vuotisjuhlaa sunnuntaina 25.8. 2019.

Sää suosi juhlapäivänä

Kesällä Lindalin kursseilla sai oppia noin 50 junioripelaajaa. Eräänkin äiti kertoi, että lapsi on siitä lähtien pelaillut pehmopallolla kaiket päivät, kotonakin. Oli selvää, että minitennispelit olisivat keskeinen juhlan ohjelmanumero. Palkinnoksi jokainen sai uuden pelipaidan ja mitalin kaulaan, sijoitukseen katsomatta.

Palkitut minitennispelaajat

Kerroimme keväällä julistavamme logokilpailun. Siihen tuli 17 korkeatasoista ehdotusta. Näitä käsiteltiin ensin “juryssä” graafisen suunnittelun asiantuntijan kanssa, ja lopulta hallitus yksimielisesti valitsi ehdotuksista Kierre-nimisen logon. Kotisivuillamme kerromme viiden kiinnostavimman ehdotuksen taustoista.

Uusi logo

Voittaneen ehdotuksen tekijä Mira Martikainen on ammattilainen, joka on kertomansa mukaan suunnitellut satoja liikemerkkejä. Martikainen kertoo muuten olleensa nuorena mukana KirTe:n toiminnassa ja hoitaneensa tenniskentän yhteydessä ollutta kioskia kesätyönään. Seura lunasti logon käyttöönsä, ja Martikainen saa logolla varustetun pelipaidan.

Tenniskentän peruskorjaus toteutettiin aikanaan käytännössä puhtaasti talkootöinä, koska rahoitus oli tiukassa. Juhlassa kukitettiin avainhenkilöitä, kuten kenttähankkeen vetäjänä toiminut Tero Vanhanen ja rakennuspiirustukset laatinut Ari Lahti. “Benkku” Forsman tuli traktorillaan aina hätiin, kun pohjatöiden kanssa ongelmia, oli kelloaika mikä hyvänsä. Caj Eklöf puolestaan hankki seuralle varastokopin. Mika Pelkonen toimi aikanaan pitkään seuran puheenjohtajana. Lopuksi seuran nykyinenkin puheenjohtaja itse yllätettiin kiitossanoilla. Liian harvoin muistetaan kiittää, mutta nyt kiitosta riitti roppakaupalla, ja se tuli sydämestä.

Mika Pelkonen
Kimmo Nuotio, Tero Vanhanen, Caj Eklöf ja Jake Penttinen
Varapuheenjohtaja Mika Nylander ja Ari Lahti
Sami Paaasonen
“Benkku” Forsman
Syntymäpäiväonnittelut Minna Nylanderille
Myös seuran nykyinen puheenjohtaja itse yllätettiin kiitossanoilla

Juhlassa piipahti myös Kirkkonummen Sisäurheiluhalli Oy:n toimitusjohtaja Taisto Koivumäki, joka kertoi Masalassa toimivan Lähi-Tapiola Sport Centerin merkittävästä laajennussuunnitelmasta. Syksyn aikana suunnitellaan käytön eri vaihtoehtoja, mutta mitään ei ole vielä päätetty. Tennis on kuitenkin suunnitelmissa edelleen mukana. Paikalla oli Pickala Tenniksen edustajana Jukka Pulliainen. Kirkkonummella seurat tekevät mutkatonta yhteistyötä, ja tulevat sitä entisestään tiivistämään, jos uuteen halliin päästään suunnittelemaan toimintaa. Hallitoiveet ovat pitkästä aikaa realistisia. Se antaisi aivan uusia mahdollisuuksia monipuoiliseen seuratoimintaan.

Toimitusjohtaja Taisto Koivumäki sekä KirTen ja Pickala Tenniksen puheenjohtajat Kimmo Nuotio ja Jukka Pulliainen

Minitennisturnauksen ohella tapahtuman kohokohtiin kuului näytösottelu, jossa valmentajamme Sami Paasosen opeissa aikanaan aloittanut, vahvalla nousu-uralla oleva 19-vuotias Mikael “Mikke” Martikainen, joka nykyään edustaa HVS:ää, otteli ikinuorta senioriamme Jussi Karhusta vastaan. Jussi, joka on kesän mittaan voittanut yhden kisankin C-luokassa, selvästi yllätti vastustajansa monipuolisella pelillään. Ei hän kuitenkaan lopulta pystynyt pysäyttämään kovalyöntistä huippupelaajaa, jonka syötöt pamahtavat kenttään 200 km/h. Pikkujunioreiden silmät kiilsivät, kun pääsivät pallottelemaan esikuvansa Miken kanssa. 

Mikael “Mikke” Martikainen
Pelaajat Jussi Karhunen ja Mikael Martikainen haastatelussa pelin jälkeen
Mikke Martikainen antaa vinkkejä tulevalle mestarille

Tiina Pietarinen voitti heinäkuussa Kalastajatorpan kentillä ulkokenttien naisten Suomen mestaruuden 45-vuotiaiden sarjassa. Tiina osallistuu senioritennikseen myös kansainvälisellä tasolla. Karhusen Juuso on voittanut ensimmäiset D-kisansa. Seuralla oli Liiton ulkotennissarjoissa kolme joukkuetta. Lisäksi on pelattu perinteistä puulaakisarjaa. Tennistä voi harrastaa monellla tavalla, eikä mikään niistä ole toista parempi.  Liikunnan iloa riittää jokaiselle.

Suomen mestari Tiina Pietarinen
Juuso Karhunen palkittavana, taustalla toimitusjohtaja Taisto Koivumäki ja Pickala tenniksen puheenjohtaja Jukka Pulliainen.

Valokuvat: Salla Pietarinen. Kaikki päivän kuvat ovat katsottavissa Google Photos -albumissa.

Kategoriat: Tapahtumat