Logokilpailun tulokset

Logokilpailu oli kovatasoinen. Ehdotuksia saatiin 17. Kilpailun tuomaristo valitsi kolme parasta logoa, joista ensimmäinen (logo 3 – Kierre) otetaan käyttöön KirTen uudeksi logoksi. Lisäksi kaksi logoa sai erityismaininnan väreistä ja ideasta. Alla parhaat ehdotukset, tuomariston kommentit ja suunnittelijoiden tiedot. Yleisöäänestyksessä saatiin 200 ääntä, KirTen jäsenille järjestettiin oma äänestys että saadaan myös jäsenten ääni kuuluviin.

1. logo 3 – Kierre

Kilpailun voittaja – logo 3 “Kierre”

Tämä logo oli KirTen jäsenten äänestyksessä kakkosena yhden äänen erolla ensimmäiseen.

Ammattimaisen näköinen logo. Tämä on valmista tavaraa painoon. Tasapainoinen sommittelu ja persoonallinen typografia. Miellyttävät värit (tummansininen, keltaoranssi). Logo toimii hyvin yksivärisenä. Persoonallien ja viimeistellyn typografian takia tämä ehdotus toimii tarvittaessa myös pelkkänä tekstilogona ilman yläosan «palloa». Skaalautunee helposti eri kokoihin menemättä suttuiseksi pienessäkään formaatissa. Kaikista ehdotuksista tämä nousee selkeästi esiin viimeistellyssä yksinkertaisuudessaan.

Suunnittelija Mira Martikainen: Koulutukselta graafinen suunnittelija ja muotoilija-artenomi. Lahden muotoiluinstituutin opiskelujen jälkeen työskennellyt reilu 20 vuotta kuvallisen ja sanallisen mainonnan parissa. Työsarkaa Art Directorin roolissa kertynyt useissa mainostoimistoissa eri puolella Suomea, joista yrittäjän sekä osakkaan ominaisuudessa noin 8 vuotta. Mainostoimisto-uralla suunnitellut mm. liikemerkkejä sekä erilaisia tunnuksia satoja kappaleita. Pari vuotta sitten siirtynyt pääosin vapaaksi kuvataiteilijaksi/graafikoksi. Teoksien keskeisiä aihepiirejä ovat luonto ja ihminen. Työn alla tällä hetkellä mm. pari omaa kuvitettua kirjaa sekä esillä näyttely “Kalevalan Runomerkit”, Kuhmon Kalevalan ja karjalaisen kultuurin informaatiokeskuksessa Juminkekossa. (kts lisää FB: Miramerkki)

Muutama sana tunnuksesta: Merkissä elää tenniksen tutut “työkalut” maila palloineen. Lajia kuvaavat symbolit leikkautuvat kuin kaukoputken näkymään ja elementit muotoilevat keskelle K-kirjaimen, joka viittaa Kirkkonummeen. K-kirjaimen taustalta voi tapailla myös sanoja kilpa, kaveruus ja kunnioitus, jotka sanoina luonnehtivat hyvin tenniksen sisintä ja arvoja. Tunnuksen väreissä elävät Kirkkonummen vaakunasta tutut värit sininen ja kultaa symboloiva keltainen. Sininen ja keltainen viittaa Kirkkonummen vahvaan kaksikielisyyteen. Sininen värinä kertoo myös rehtiydestä sekä meren läheisyydestä. Keltainen on energisyyden sekä lämmön väri, mutta yksinkertaisesti lisäksi se mielenkiintoinen ja joskus yllättäväkin vanha tuttu karvapallo, jonka jahtaamisessa kilometrit taittuvat. Typografia mukailee tunnuksen muotoilua ja kirjasimet on uniikisti suunniteltu tähän käyttökohteeseen.

Suunnittelijan (tennis)taustoja: Entisenä Kirkkonummen asukkaana ja KirTen valmennettavana oli ilo tarttua suunnittelutyöhön. Vaikka viime tennisrupeamastani onkin jo taas vierähtänyt tovi, niin pelin omaksuminen on kuin pyörällä ajo; aina löytää maila pallon vaikka joka kerta ei enää pallo löydä sinne minne piti alunperin. Lapsuuden ja nuoruuden tennismuistot ovat sitä, kun tehtiin eväät mukaan ja suunnattiin tenniskentälle koko päiväksi. Useamman tunnin pelisessiot kesäpäivinä iskivät suoneeni ikuisen intohimon lajia kohtaan ja koukuttivat tennikseen, johon jäin kierteeseen.

2. logo 10 – Iso ja pieni tennispallo

logo 10

Tämä logo oli yleisöäänestyksen voittaja (45 % äänistä).

Selkeä ja yksinkertainen, viestii hienosti. Pienessä koossa i:n pisteessä oleva tennispallo on haasteellinen. Kaksi versiota olisi hyvä, isossa formaatissa tennispallo i:n pisteessä ja pienessä ei. Myös Kirkkonummen Tennis ry teksti tulee luultavasti poistaa käytettäessä pientä formaattia ja käyttää siinä vain isommalla kirjaisinkoolla olevaa KirTe lyhennettä.

Suunnittelija : 29-vuotias, asustelee Keski-Suomessa Jämsänkoskella. Intohimoja ovat suunnittelutyöt, kuntoilu ja valokuvaus. Toiminut pienyrittäjänä kohta kahden vuoden ajan tehden graafista suunnittelua eri yrityksille ja yhdistyksille sekä apukätenä sisaren verkkokauppatoiminnassa.

3. Logo 1 – Tennispallo ja kolmio

logo 1

Tälläisenä tasapainoinen ja mukavan näköinen logo. Suorastaan vastakohta äärimmäisen pelkistetylle logolle 10. Plussaa erottuvasta ja persoonallisesta typografiasta ja sommitelusta. Näin monista geometrisista elementeistä, eri kirjasintyypeistä ja väreistä pitäisi kaiken järjen mukaan tulla vaan sekasotku, mutta tämäpä toimii kuitenkin! Mieleen tulee -80 luvun logosuunnittelu hyvällä tavalla. Monimutkainen, paljon yksityiskohtia ja neljää eri väriä käyttävä logo saattaa kuitenkin olla hankala saada toimimaan pienessä formaatissa ja yksivärisenä. Tästä syystä tämä muuten varsin miellyttävä logo jäi listan kolmoseksi, ennen tämän valintaa kannattaa ainakin tarkistaa miten toimii yksivärisenä ja / tai pienenä. Jos suunnittelija saa tehtyä tästä versiot jotka toimivat em. tilanteissa, tämä voisi nousta vaikka listan kärkeen.

Suunnittelija: Turkulainen opiskelija, haluaa pysyä anonyymina. Tekee graafista suunnittelua lähinnä harrastusmielessä, mutta aiempaa kokemusta on myös isompienkin yritysten mm. mainosten teosta.

Erityismaininta väreistä: Logo 8 – Tennismaila

logo 8 (laivastonsininen, kirkkaanvihreä, musta)

Tämä logo oli äänestyksessä KirTen jäsenten suosikki.

Erittäin miellyttävät värit, vaikka valituksi tulisi joku muu vaihtoehto, suosittelen harkitsemaan värien kaappaamista tästä ehdotuksesta. Parhaat värit logon 3 ohella.

Suunnittelija: Pekka Vuola Design

Erityismaininta ideasta: Logo 16 – Vaakuna

logo 16

Tämä logo ei ole ihan vamis käytettäväksi tälläisenään, vaan vaatii viimeistelyä. Nostin tämän esiin kuitenkin hauskan idean takia. Tästä voisi saada muokattua sommitelmallisesti toimivan ja hauskan logon siirtämällä tennismaila kilven alempaan valkoiseen kenttään ja jättämällä yläsosaan vain tekstin KirTe tai Kirkkonummen Tennis ry. Laivaston sininen väri kilvessä toimii hyvin, ruskean tennispallon jättäisin pois, vaikka sinänsä hauska viittaus Kirkkonummen vaakunan väreihin siinä onkin.

Suunnittelija Pasi Immonen: Taidegraafikko Tampereelta, työskentelee tällä hetkellä julkaisu-, mainos- ja viestintägrafiikan parissa.

Kategoriat: Tiedotteet