Lindalin tenniskenttien historiaa

Kuvia rakennusajalta

Lindalin tenniskenttien avajaiset 20.9.2009

Lindalin uusituilla kentillä vietettiin vilkas tennisviikonloppu. Lauantaina juniorit kilpailivat kahdessa sarjassa. Pienemmät pelasivat minitennistä pienillä kentillä ja pehmeillä palloilla, kun taas isommat ottelivat isoilla kentillä ja kovilla palloilla. Markus Tittonen hallitsi isompien sarjaa ja vastaavasti Aino Alkio pienempien sarjaa. Kaikki osallistuneet palkittiin mitalilla sunnuntaina pidetyssä avajaisjuhlassa.

Markus Tittonen voitti 12-13 v. juniorikisan 19.9.2009
10-11 v. juniorikisan palkintojenjako. Pojat vasemmalta Samuli Pietarinen, Tommi Kuutsa ja Elias Heikkinen. Voittaja Aino Alkio ei ehtinyt palkintojenjakoon.

Avajaisissa Amin Asikainen kertoi kuulumisiaan tärkeän EM-titteliottelun alla. HIFK:n jääkiekkomaalivahti Jan Lundell oli myös ehtinyt paikalle. Harvaa tietää, että hän oli aikanaan KirTen lupaavimpia junioreita ja olisi varmasti voinut päästä pitkälle myös tässä toisessa lajissaan. Lundell väläytti osaamistaan pelatessaan näytösottelun tämän hetken lupaavimman juniorin Henu Tittosen kanssa.

Ari Mennander haastattelee Amin Asikaista tenniksestä Aminin harrastuksena ja tulevasta ammattinyrkkeilyn EM-titteliottelusta
Jan Lundell ja Amin Asikainen “taiston” tauottua

KirTen sponsoriksi ryhtynyt taksi- ja pikkubussiyritys Kajon Oy oli tuonut avajaispaikalle komean rivin uutuuttaan kiiltäviä pikkubusseja. Kajon oli myös antanut tennisväen käyttöön nopeustutkan, jolla saattoi mitata syötön lähtönopeutta. Henu Tittonen antoi pallolle vauhtia noin 173 km/h. Jan Lundell pääsi kutakuinkin samaan, mutta muut jäivät kauas näistä lukemista. Nimittäin jo yli 100 km/h vauhdin aikaansaaminen vaatii hieman harjaantumista ja tekniikkaa.

Amin Asikainen on laittanut äkäisen syötön liikkeelle

Puheenjohtaja Kimmo Nuotio kiitteli kuntaa ja yhteistyökumppaneita tuesta hankkeelle. Hänen mukaansa ei kuitenkaan tulisi tyytyä tähän tilanteeseen, vaan pitäisi tavoitella enemmän. Tenniskentistä on edelleen huutava pula. Suomen oloissa tulisi myös löytää ratkaisuja hallikysymyksessä. Muutama ulkokenttä lisää, ja vähintään yksi kuplahalli talvikäyttöön, siinä olisi tehtävää ensi hätään. Nuotion mukaan juuri liikuntapaikkojen rakentamisessa urheiluseura tarvitsee eniten apua muualta. Nuotio toivoi, että Lindalin kenttien käyttöaste saataisiin korkeaksi kehittelemällä kentille tenniksen ohella muutakin toimintaa. Hän toivoi myös yhteistyötä koulujen kanssa.

KirTe ry:n hallituksen puheenjohtaja Kimmo Nuotio toivottaa kaikki läsnäolijat tervetulleiksi ja kiittää projektin onnistumiseen vaikuttaneita tahoja
Liikuntalautakunnan puheenjohtaja Ari Tiainen toi kunnan tervehdyksen. Kunta oli hyvillään siitä, että hanke oli saatu toteutetuksi tietyistä vaikeuksista huolimatta. Tiainen muistutti kuitenkin siitä, että kunnan liikunta-asioiden budjetti on kovin pieni, eikä sen vuoksi ole kerralla mahdollista edistää kovin monta hanketta.
Ari Mennander haastatteli Liikuntatoimen johtaja Katja Linnakylää, joka on ollut tehtävässään vasta puolisen vuotta, kertoi halunneensa tulla Kirkkonummelle juuri kehittämään alueen liikunta-asioita. Hänen oma ykköslajinsa oli kuitenkin uinti. Linnakylä korosti sitä, että kenttä tulisi saada aktiiviseen kuntalaisten käyttöön, jottei se jäisi vain seuraan kuuluvien iloksi. Liikuntatieteitä opiskellut Linnakylä kokeili rohkeasti tennistäkin muutaman lyönnin verran ja keräsi aplodit.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi avasi kentät virallisesti. Hän toi valoisia terveisiä valtion taholta, sillä hänen mukaansa liikuntamäärärahat eivät sinänsä ole laman vuoksi vähenemässä, vaan niitä on jopa lisätty. Suurin huolenaihe on kuitenkin liikuntapaikkojen rakentamismäärärahat, koska ne ovat selvästi riittämättömät. Ja taas ilman asianmukaisia liikuntapaikkoja erilainen liikunnan harrastustoiminta kärsii.

Haapaniemi toi julki ilonsa siitä, että edes tämä kenttä oli nyt saatu aikaan. Hänen mukaansa senkin eteen oli tarvittu töitä myös kunnan tasolla. Haapaniemi kertoi myös olleensa mukana KirTessä jo sen alkuaikoina. Lindalin kenttien rakentaminen talkoilla ja erilaisten hyväntekeväisyyspäivällisten tuotoilla oli ollut jo silloin kova ponnistus ja myös kestänyt pitkään.

Jääkiekkomaalivahti Jan Lundell lyömässä rystylyöntiä (Jannella sujui kaikki lyönnit kuten ennenkin – tekniikka hallussa ja taito tallella)
Ari Mennander haastattelee Jan Lundellia ja kysyy mm. mikä oli tenniksessä Jannen paras saavutus – Janne piti Kim Kupari Cupin voittoa mieleenpainuvimpana kokemuksena
Henu Tittosen vauhdikas kämmenlyönti tasapainoisessa asennossa, vaikka jalat onkin ilmassa – vaatii harjoitusta, jotta sujuu
Puulaakitenniksen voittajajoukkueen Pickala Tennis Clubin edustaja Marja-Leena Vuorinen otti vastaan kiertopalkinnon.
Junioritapahtuman osanottajia