Puulaaki

Kirkkonummen alueella pelattava puulaakitennis on alunperin Kirkkonummella toimivien yritysten tennisharrastajien perustama sarja, jossa joukkueet on muodostettu yritysten henkilökunnasta. Sarjan vetovastuu vaihtuu joka kaudelle ja jokainen osallistuja toimii vuorollaan vetäjänä. Nykyisin sarjassa pelaavat Ericsson, Prysmian, Veikkolan tennis, Pickala Tennis Club sekä Kirkkonummen tenniksen kaksi joukkuetta.

Seuramme tukee puulaakitennikseen osallistuvia joukkueita tarjoamalla pelipallot sekä Lindalin kentät veloituksetta käyttöön kotiotteluiden järjestämiseksi.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan puulaakitennikseen KirTen riveissä, ota yhteyttä.

Kirkkonummen puulaakitenniksen säännöt

 1. Sarja pelataan ulkokentillä yksi kierros viikossa. Sarjaan voivat osallistua Kirkkonummen alueella toimivat puulaakit.

  Lähtökohtana sarjaan osallistumiselle on yhden oman ulkokentän omistaminen.

  Kukin joukkue on vuorollaan velvollinen vastaamaan järjestelyistä.

 2. Yhteen puulaakiotteluun osallistuu neljä pelaajaa kummastakin joukkueesta ja ottelussa pelataan kaksi 2-peliä ja yksi sekanelinpeli.

 3. Jos pelaaja voi edustaa firmaa ja seuraa, on etusijalla firma. Pelaaja saa edustaa pelikaudella vain toista, joko firmaa tai seuraa.

 4. Ottelut pelataan yhtenä iltana sade- ja kenttävarauksella. Ottelut pelataan kaksi (2) eräisinä. Erät pelataan normaaleina kuuteen kahden pelin erolla ja tilanteessa 5-5 pelataan tie-break. Pallotteluaika ennen ottelua on viisi (5) minuuttia.

 5. Otteluvoitosta saa kaksi (2) pistettä ja tasapelistä yhden (1) pisteen.

 6. Jos kaksi tai useampi joukkue päätyy tasapisteisiin, ratkaisee järjestyksen keskinäisestä ottelusta saadut pisteet. Jos nämäkin ovat tasan, ratkaisee järjestyksen keskinäisessä ottelussa voitettujen pelien yhteenlaskettu määrä. Jos nämäkin ovat tasan, ratkaisee arpa sijoituksen.

  Jos kyseessä on koko turnauksen voitto, pelataan uusintaottelu puolueettomalla kentällä. Pelit pelataan paras kolmesta periaatteella lyhyillä erillä (tie-break tilanteessa 5-5). Voitetusta ottelusta saa pisteen.

 7. Ottelujärjestys sekä kentät arvotaan sarjan avauskokouksessa. Tällöin otetaan huomioon, ettei mikään joukkue saisi toistuvaa kotikenttäetua.

 8. Kotiseura järjestää kelvolliset pallot sekä pöytäkirjat ja ensimmäisen ottelun tuomarin. Ottelunsa hävinnyt tuomitsee seuraavan ottelun. Kotikenttäseura ilmoittaa seuraottelun tulokset järjestelyvastuussa olevalle seuralle kahden vuorokauden kuluessa ottelusta. Järjestävä seura huolehtii tiedottamisesta sarjan sisällä sekä tiedotusvälineille ja kunnan vapaa-aikatoimistoon. Ottelukierroksille pyritään saamaan lehdistön edustaja seuraamaan otteluita.

 9. Sarjan päätyttyä pidetään päätöskokous, jossa sarjaan osallistuneiden yhteisöjen edustajat tarkistavat sarjan lopputuloksen sekä suorittavat tarpeelliset sääntötarkistukset ja sopivat jatkotoimenpiteistä.

 10. Kiertopalkinnon kaiverruksesta huolehtii sarjan voittanut seura ja tuo sen mukanaan sarjan päätöskokoukseen.

 11. Puulaakitennikseen voi osallistua luokittelematon tai pelaaja, jolla on b3 tai sitä huonompi tasoitus.

Sääntöjen lisäksi on olemassa seuraavia suosituksia:

 • Vieraileva seura ilmoittaa otteluun valitsemansa pelaajat ennakkoon kotikenttäseuralle mielekkäiden pelien järjestämiseksi niin, että ottelujärjestys on valmiina vierailevan seuran saapuessa otteluun.

 • Kentillä on pelaajilla oltava oikeaoppiset tennistossut ts. Ei lenkkitossut tai nappulapohjaiset tossut, jotka rikkovat, usein talkootöillä kunnossapidettävän, kentän pinnan.

Säännöt: Hannu Lehto, 10.05.2000